Stipendier

Sedan hösten 1997 delar Nautiska Föreningen årligen ut ett stipendium till studenter, som en uppmuntran till fortsatta studier, i en för svensk sjöfart mycket betydelsefull fråga.

Sista dag för ansökan är 1 oktober, stipendiet delas ut på Höstmötet i november.

Stipendiemottagare 2017 - Jonas Nyström & Alexander Gustafsson

Nautiska Föreningens stipendium 2017 tilldelas Jonas Nyström och Alexander Gustafsson som har gjort en studie som har resulterat i uppsatsen "Environmental strategy in the Swedish shipping industry, The drivers of becoming proactive".

Stipendiemottagare 2016 - Jhonnie Kern

Nautiska Föreningens stipendium 2016 tilldelas Jhonnie Kern som har gjort en studie som har resulterat i uppsatsen "Vrakborttagning i svensk rätt och Nairobikonventionen – En havererad del av den svenska sjörätten?"

Stipendiemottagare 2015 - Christoffer Holmström & Björn Jonsson